Massages

content image

Hoofdhuid-oor massage

Onze hoofdhuid, oren en haren zijn plaatsen van ons lichaam zich gemakkelijk spanning vast kan zetten. Iemand die hoofdpijn heeft zal zich bij de slapen, ooghoeken of hoofdhuid masseren om zo verlichting te verkrijgen.  De boven kant van onze schedel bestaat voor een groot gedeelte uit onbeweeglijk peesblad. Het peesblad is een aanhechtingspunt van diverse spieren. Door het peesblad los te masseren zal er meer ruimte ontstaan en dus meer ontspanning.

Onze hoofdharen zijn statische geladen en kunnen dus ook spanning vasthouden. Door de haren te borstelen en over de hoofdhuid te gaan, geeft vaak en ontspannen gevoel.

In de oren is ons hele lichaam gereflecteerd evenals in bijvoorbeeld onze voeten en handen. Door de reflexpunten van ons lichaam te masseren kan je dus het hele regulatie systeem van ons lichaam beïnvloeden.

Voor het oor bevinden zich uittredingsplaatsen van belangrijke zenuwen van het aangezicht en is tevens een belangrijke plaats waar ons gelaat van bloed wordt voorzien.

De massage zorgt voor ontspanning, verbeterd de doorbloeding en kan bij iedereen worden toegepast. De massage kan tijdens een gelaatsbehandeling in plaats van een gelaatsmassage worden gekozen. Ook bij mensen met bijvoorbeeld acne, die geen gelaatsmassage kunnen ondergaan, is deze massage een uitstekend alternatief.

Tijdsduur: ± 30 minuten
€ 25.00

 

 

content image

Orang Malu massage

Een nieuwe vorm van massage waar het oosterse continent het westerse continent omarmt.
Bewustwording & bezinning is het essentiële uitgangspunt van deze unieke massage die de balans tussen lichaam & geest hersteld.
De massage heeft als fundament de filosofie achter de betekenis van de Orang Malu. Deze houten afbeelding, van Indonesische afkomst, staat symbool voor bescheidenheid, kracht, energie & de cirkel van het leven.
De Orang Malu massage is een mix van diverse Oosterse en westerse massage invloeden, waaronder de ayurvedische, klassieke energetische massage en reflexologie.
Naast ontspannende manuele massagegrepen en meridiaanmassage, wordt er ook gemasseerd met verwarmde houten massage rollen. Deze houten massage rollen zijn verschillend van omvang waardoor ze de lijnen van het lichaam goed kunnen volgen. Met een kleine verwarmde Orang Malu worden afvalstoffen in spieren losgemaakt.
Deze unieke Orang Malu massage heeft een positief effect op de ademhaling, de spijsvertering, de bloed en lymfe circulatie. Met het verstrekken van energie en een al geheel gevoel van welzijn is de Orang Malu massage een absolute uitnodiging om geestelijk & lichamelijk te ontspannen.

Tijdsduur: ± 90 minuten
€ 75.00

 

 

Sage

De sage van de Orang Malu of weeping Boeddha heeft zijn oorsprong op het Indonesische eiland Java. Later is door volksverhuizing de sage verspreid naar Bali.
Het verhaal vertelt dat een Boeddha in wording zich schaamt voor het leed van de wereld. Om deze reden koos hij een ineengedoken meditatie houding. Door in zichzelf gekeerd te zijn vindt de Orang Malu vrede en geluk in zichzelf en kan hij gelukkig zijn.
Het woord Orang Malu betekent letterlijk verlegen mens. In de sage betekent Malu bescheidenheid. De Orang Malu staat voor bescheidenheid, het in zichzelf gekeerde, cirkel van het leven, geen begin en geen eind, ingetogen kracht, innerlijke kracht, bezinning en bewustwording.
Als je de Orang Malu van achteren bekijkt zie je het hart, het hart staat voor de bron van energie. Vanaf de bovenkant gezien zie je een gezicht. Bekijk de Orang Malu van de zijkant dan stellen beide armen een foetus voor, symbool voor het nieuwe leven, puurheid en reinheid.
Plaats de Orang Malu met zijn hoofd naar de ingang, alles wat de Orang Malu passeert zal hij met positieve kracht beïnvloeden. Negatieve energie wordt geneutraliseerd. Zet de Orang Malu op een plaats waar hij de aandacht trekt zodat men het niet kan laten de hand op zijn hoofd te leggen. Door dit te doen wordt men voor het kwaad behoed.